ברוכים הבאים, אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: כונן SSD במחשב נייד חדש

כונן SSD במחשב נייד חדש לפני 6 שנים, 1 חודש #1509

• הילה86
רציתי לדעת עד כמה משמעותי ההבדל בין כונן רגיל לכונן SSD? במחשב הקודם היה לי כונן רגיל ואחרי כשלוש שנים הוא קרס והוחלף בחדש, ואני זוכרת שאז הטכנאי הציע לי לבחור בין שני הכוננים האלה ובחרתי ברגיל. השאלה היא אם עכשיו כשאני מחפשת מחשב חדש כדאי לי ללכת על ה-SSD מראש? זה נכון שהוא הרבה יותר מהיר? מצאתי כבר כמה דגמים של מחשב נייד אסוס (אמרו לי שהם טובים) ואני רואה שבחלקם יש כונן רגיל ובחלקם SSD, אבל הנפח של ה-SSD קטן יותר (500GB מול 256GB), הוא עדיין עדיף על הרגיל למרות הנפח הקטן יותר? ואיזה מהדגמים שם הכי מומלץ?
נערך לאחרונה: לפני 6 שנים, 1 חודש ע"י admin.

תשובה: כונן SSD במחשב נייד חדש לפני 6 שנים, 1 חודש #1510

• admin
  • מנותקים
  • Administrator
הי הילה ותודה על שאלך באתר טכנאי מחשבים, סליחה על התשובה המאוחרת בגלל חופשת הפסח. אז כן ללא ספק כונן הSSD בהרבה יותר כדאי מכונן מכני רגיל. את יכולה לראות מאמר שכתבתי על כוננים אלו בקישור זה
כונן הSSD הוא בטכנולוגיה המאפשרת מהירות קריאה ממנו וכתיבה עליו בצורה גבוהה כ550 מגה לשניה לעומת דיסק מכני שמסתובב 7200 סל"ד ומגיע למהירות של עד 80 מגה בלבד. כונן הSSD משמעו SOLID STATE DRIVE שאומר שזה כונן פלאש שלא מסתובב ובאמת ווינדוס עולה תוך 7 שניות ואפליקציות במחשב מגיבות יותר טוב וכל זאת בתנאי שהכל מותקן עליו.
נכון הוא קטן ומהיר, די יקר לקנות כיום 1 טרה של SSD אבל כונן 500 גיגה עולה 350 שקלים בלבד עם 3 שנות אחריות. אם את מתכוונת לרכוש מחשב נייד אני אשמח לתת ייעוץ טלפוני למרות שאני לא חנות ולא מוכר מחשבים אלא תיקוני מחשבים בלבד.

כל הרעיון של SSD הוא שהכל מותקן עליו אבל במקביל צריך להיות כונן רגיל גדול המשמש למחסן קבצים וגיבויים. במחשבים ניידים זה לא בא לידי ביטוי כי אי אפשר לדחוף שם 2 כוננים בגלל צפיפות והמחשבים דקים וקלים בימינו. בנייח יש יותר משחק.
אשמח אם תתקשרי אלי 0523994242 טכנאי מחשבים
  • עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.12 שניות

טכנאי מחשבים תל אביב

מעבדת מחשבים בתל אביב שולחת טכנאי מחשבים עד בית הלקוח. טכנאי מחשבים ברמת גן פעיל גם בערים גבעתיים, תל אביב יפו נייד 052-3994242

תיקון מחשב נייד

במקרה של תקלת לוח אם יבוצע במעבדת מחשבים עם משלוח חינם בשירות מהיר מהיום להיום. החלפת מסכים וצירים שבורים, תיקון קונקטור חשמל, מטענים וסוללות מקוריים, ניקוי מאוורר, החלפת דיסק קשיח, שדרוגי זיכרון, תוכנה ועוד

מעבדת מחשבים בתל אביב

טכנאי מחשבים מגיע עד בית הלקוח בשירות מיוחד של בדיקת מחשב חינם ואוסף את המחשב למעבדת מחשבים ואחרי כמה שעות תנתן תשובה על מהות התקלה והצעת מחיר! נייד 0523994242