קנינו את הציוד הנדרש להקמת רשת ביתית, עד הגלישה ישנה בירוקרטיה טכנולוגית ואיך נתגבר עליה ללא טכנאי מחשבים. רשת אלחוטית בבית גדול
כך נחבר כל המחשבים בדירה לאינטרנט בלי להיסתבך עם חוטים, במידה ועדיין אין לנו רשת אינטרנט בבית, לא נתפתה לשירותים של חברות אינטרנט אינטרנט למיניהם, מומלץ בהרבה לרכוש את הציוד ולבנות בקלות את הרשת בעצמנו.
המחיר הסופי יהיה תמיד נמוך יותר, אפשר כך לבחור את הרכיבים כרצוננו ולהבטיח שנקבל ראוטר (נתב) איכותי יותר שיתאים בדיוק לצרכים שלנו.
במאמר זה נעבור על מה שצריך על מנת להקים רשת אינטרנט יציבה ובטוחה מרכישת המכשירים עד למצב שבו נתחבר עם המחשב הנייד במרפסת.
הציוד העיקרי כדי להתחבר לאינטרנט ברשת, זה מודם, כרטיס רשת במחשב, לרוב יש את המרכיבים הראשונים והנותר זה לקנות את המכשיר שאחראי על פיזור גלי האינטרנט (בקרינה) באוויר דירתנו שזה הראוטר (נתב) ובתמונה הבאה נראה דגם אחד מתוך המון הקיימים כיום בשוק ואפשרי לבנות רשת ביתית אך רק עם מודם שבאמתחתו חיבור רשת.
בכבלים (הוט), רוב המודמים באים עם חיבור רשת ואין איתם כמעט בעיות. לעומת זאת, אם מחוברים ב ADSL יכול להיות שקיבלנו מודם עם מחבר USB שאי אפשר לתפעל כראוי.
אם ברשותכם מודם ללא חיבור כבל רשת, פנו לתמיכה של ספקית האינטרנט ו"דרשו" להחליף.
כדי להוסיף לרשת הקיימת גם חיבור אינטרנט אלחוטי, אנו צריכים נתב אלחוטי אשר אותו מספק טכנאי מחשבים בתל אביב ומחבר את המחשבים לאינטרנט עם מודם 1 בלבד.
הראוטר מתחבר לאינטרנט בדרך המודם, ומפזר את אבקת האינטרנט בין כל המחשבים בבית עם קונקטורים חוטיים או לא חוטיים, עם הצורך.
טכנאי מחשבים בתל אביב מספק לכם את הנתב מחברת "EDIMAX" הידוע בעולם באיכותו ועבר בדיקות של קרינה בהצלחה במבחנים בינלאומיים.
אלו פתרונות מחשוב כל עסק צריך
אם ברשותנו מחשב נייד כבר יש לו בתוכו מובנה כרטיס רשת. אם קנינו מחשב "PALM" כף יד או פלאפון סלולרי לאחרונה, סביר להניח ברוב המקרים שניתן להתחבר לרשתות.
במחשב הנייח כמעט בוודאות שאין כרטיס רשת אלחוטי. זה לא מהווה בעיה מכיוון שרוב הראוטרים האלחוטיים תומכים בחיבור חוטי רגיל ואפשרי לחבר כבלים מהמארז ישירות לראוטר, אבל אם אנחנו בכל זאת נרצה לחבר נייח לראוטר ללא הצורך "לפוצץ" את הבית בכבלים וחוטים, טכנאי מחשבים בתל אביב מתקין בו רכיב רשת וזה מצריך פתיחת המארז וכניסה לקרבי המחשב דבר שלא מומלץ לבצע ללא נסיון.
ישנם שיטות אחרות, לדוגמא, אפשרי להתקין את הכרטיס בחנות שממנה רכשנו, דבר שכרוך בהוצאות כספיות נוספות, או שנשתמש עם כרטיס רשת אלחוטי USB , אופצייה שכרוכה בפגיעה בביצועים.
לחיבור המחשב הראשון לראוטר גם אם אנו מתכוונים להשתמש בראוטר אך רק עם מחברים אלחוטיים, על מנת לבצע את ההגדרה הראשונית מצריך לחבר את הראוטר למחשב עם כבל רגיל. נשתמש בכבל שהגיע עם הנתב ונחבר אותו למארז המחשב מאחור, באחת הכניסות "ETHERNET", ונשתמש בכבל שקיבלנו עם המודם בשביל לחברו לנתב, לכניסה "WAN".
עכשיו שמארז המחשב מחובר לראוטר, צריך להגדיר את הכרטיס רשת שימצא את הראוטר וידבר איתו.
נפתח לוח בקרה (CONTROL PANEL), אח"כ נפתח את חיבורי הרשת (NETWORK CONNECTION). מתוך כל החיבורים שמופיעים, נאתר את כרטיס הרשת שלנו ("LOCAL AREA CONNECTION") ונלחץ עליו עם קליק ימני, ונבחר באפשרות מאפיינים (PROPERTIES).
במסך שנפתח נלחץ דאבל קליק על אינטרנט פרוטוקול TCP/IP כתובת איי.פי באופן אוטומט (OBTAIN IP ADRESS AUTOMATICALLY) וכך גם את "השג כתובת שרת די.אנ.אס באופן אוטומטי" (OBTAIN DNS SERVER AUTOMATICALLY). נלחץ על אישור ושוב על אישור.
חיבור הראוטר לאינטרנט זה הגורם הבא בבניית הרשת האלחוטית. כאשר הנתב יהיה מחובר, כל מחשב יתחבר אליו ויוכל לגלוש באינטרנט דרכו.
אם אנו מחוברים בכבלים באופן ישיר, או "ללא חייגן", לא נצטרך להגדיר הגדרות מיוחדות. רק נחבר הנתב למודם כפי ההוראות שנפרט בהמשך המאמר, ואנו כבר יכולים לגלוש.
אם אנו מתחברים בכבלים עם החייגן או ב-ADSL, נצטרך להגדיר את הגדרות החיבור בצורה ידנית, לפי המידע שנקבל מספקית האינטרנט.
אופן הגדרת החיבור לעולם החיצון משתנה מראוטר לנתב, אחרי החיבור של הנתב למחשב והתקנת כרטיס רשת, מנווטים לממשק הניהול של הנתב עם הדפדפן בדיוק כמו שגולשים באינטרנט.
נתבים כוללים בתוכם תוכנות לכיוון הגדרות עם אשפים וממשקים פשוטים לתפעול, אבל תמיד אפשר להגיע לממשק ההגדרות של הנתב עם הדפדפן.
נזין שם משתמש וסיסמה על מנת להתחבר לממשק הנתב צריך לקרוא בחוברת ההדרכה שקיבלנו עם הנתב, ונמצא את הכתובת שאיתה נכנסים לממשק הניהול, לרוב, הכתובת 192.168.1.1 או 10.0.0.1.
אם נתבקש לכתוב סיסמה ושם משתמש, נבדוק בחוברת מה הם. הסיסמה יחד עם שם המשתמש בד"כ יהיו "admin". בנתבים אחרים מספיק לכתוב רק ססמה, ולא צריך שם משתמש.
לאחר שהתחברנו לנתב, יוצרים קשר עם התמיכה של הספקית אינטרנט שלנו כדי לברר מהי שיטת ההתחברות שמתאימה ושיספקו לנו את הנתונים שצריך להזין במכשיר כדי לחברו לאינטרנט.
הנציגה שהולכת לענות לנו כמעט תמיד תראה התנגדות נגד הראוטר שלנו מכיוון שהספקיות מוכרות שירותי אינטרנט אלחוטיים ובגלל זה לא "רוצות" לתת את הזכות ללקוחות להתחבר עצמאית מבלי להוסיף לתשלום.
נבהיר לנציג שאנו לא רוצים "עזרה בהתחברות עם נתב", רק זקוקים לנתוני השרת על מנת לחבר לבד.
מהשנייה שחיברנו את הנתב לעולם החיצון, נחזור על אותו תהליך הגדרות הכרטיס רשת בכל המחשבים בבית שאנו חפצים לחבר אלחוטית עם הנתב.
על מנת לבצע הגדרה של כרטיס רשת מחווט (אותו נחבר ישירות לראוטר עם כבל), נמלא את ההוראות. כדי שנגדיר כרטיס אלחוטי, נמלא אותן ההוראות אבל עם הכרטיס הרלוונטי - מסונכרן עם סוג הכרטיס שלנו.
אם אנו מחברים עוד מחשבים לנתב, נחזור על אופן ההגדרות של הכרטיס רשת כל מחשב בנפרד.
במידה ויש בסביבתנו רשתות נוספות, ייתכן שנתבקש לבחור איזה נתב להתחבר אליו. ברוב המקרים, השם של הרשת זה שם היצרן או דגם הנתב – בדיוק כמו לינקסיס, נטגיר, ויכול להיות גם דיפולט.
אם צריך, נכנס לממשק הנתב ונשנה את השם של הרשת, כדי שנוכל לזהות מהי בקלות ולעשות הבדל בינה לבין האחרות. נחפש את השורה SSAD בממשק, או נבדוק בחוברת שבאה עם הנתב. עניין האבטחה לעומת רשת חוטית של מודם אחד בלבד, ברשת ללא חוט כל המידע שלנו באוויר וכל אחד שרוצה ונמצא בקרבת רדיוס 50 מטר יכול לתפוס אותו.
לכן חובה לאבטח את הרשת שלנו אבל על זה נדבר בפרק אחר
מעבדת מחשבים בתל אביב שולחת טכנאי מחשבים עד בית הלקוח. טכנאי מחשבים ברמת גן פעיל גם בערים גבעתיים, תל אביב יפו נייד 052-3994242
במקרה של תקלת לוח אם יבוצע במעבדת מחשבים עם משלוח חינם בשירות מהיר מהיום להיום. החלפת מסכים וצירים שבורים, תיקון קונקטור חשמל, מטענים וסוללות מקוריים, ניקוי מאוורר, החלפת דיסק קשיח, שדרוגי זיכרון, תוכנה ועוד
טכנאי מחשבים מגיע עד בית הלקוח בשירות מיוחד של בדיקת מחשב חינם ואוסף את המחשב למעבדת מחשבים ואחרי כמה שעות תנתן תשובה על מהות התקלה והצעת מחיר! נייד 0523994242