הדפסה בדיו או הדפסה בלייזר, זה השאלה, מה כדאי ומה יותר משתלם לטווח הארוך מבחינת חיסכון ואיכות הדפסה.
הדיו מתאימה יותר למשתמש הביתי שמדפיס אחת ליום כמה תדפיסים ללימודים או לעבודה או לבית הספר של הילדים, מול מדפסת הלייזר המתאימה יותר למשרדים קטנים עד גדולים המדפיסים המון.
תקלות שכיחות במדפסת כמו נזילת דיו או אבקה על המגעים, דף תקוע, רעש, זולל דיו, כל זאת ועוד טכנאי מחשבים בתל אביב מתקן במעבדה.
לתקן מדפסת או לא
בעולם המדפסות ישנה מחלוקת נוספת והיא בחומר המתכלה עצמו, האם לקנות דיו מקורי או חליפי? טונר מקורי תמיד יהיה יקר יותר אבל אמין וטוב למדפסת שלנו, דיו חליפי יהיה זול יותר ומלא בחומר פי 2 מהמקורי אבל זו מחסנית שעברה מילוי ובתוך המדפסת שלנו יכולה להתפוצץ ולנזול בכל רגע.
ישנם המון יצרנים של מדפסות שמייצרות גם את המחסניות, בין הגדולים נמנים בחמשת השנים האחרונות יצאו מדפסות מעולות הנקראות "משולבות" מדפסת, פקס, מכונת צילום וסורק.
הצבעים במדפסת דיו מגיעים ב2 או 4 מחסניות כאשר באחת יש רק שחור הנותן בין 200 דפים ועד 700 הדפסה ובמחסנית הצבע ישנם 3 צבעים כחול, צהוב ואדום.
מחסנית הצבע מחולקת ל3 סקטורים המופרדים אחד מהשני ע"י קירות פלסטיק כדי שלא יתערבב ואם נגמר צבע אחד מתוך ה3 אנחנו כבר נקבל הדפסה באיכות לא טובה וצריך להחליף את כל המחסנית.
לאחרונה, יצאו מדפסות דיו אשר מחולקות ל4 מחסניות נפרדות שניתן להשיג בחנויות והיתרון לכך הוא שכאשר נגמר צבע אחד צריך להחליף רק אותו ולא מחסנית אחת שלימה של 3 צבעים.
מדפסות הלייזר הביתיות הם ממש מכונות עבודה המיועדות יותר לסטודנטים ולמשרדים קטנים שלא צריכים הדפסה עם צבע.
מדפסת הלייזר מאוד חסכונית אשר בטונר שלה יש אבקה ומספיק ל1500 דפים ומעלה, גם עד 15000 דפי הדפסה.
מדפסת ביתית צריך לסנכרן עם המחשב באמצעות כבל ותוכנה אבל גם ישנם מדפסות שאפשר לסנכרן למחשב יחד עם הרשת הביתית (נתב אלחוטי), המצאה מעולה אשר אפשר למקם את המדפסת בכל מקום בבית ולשלוח מהמחשב קבצים להדפסה בצורה אלחוטית.
כיום, מחיר מדפסת ביתית משולבת מתחיל ב300 שקלים איתה מקבלים גם סט מחסניות עם כמות התחלתית להדפסה מינימלית, ושנה אחריות יצרן.
טכנאי מחשבים בתל אביב מתקן את כל תקלות המדפסת אם נתקע המנגנון שמושך דפים, או שהמדפסת לא מדפיסה או לא מסתנכרנת עם המחשב, אבל בנוגע למדפסות, תמיד או ברוב המקרים יהיה יותר כלכלי לגשת לחנות ולרכוש מדפסת חדשה.
טכנאי מחשבים בראשון לציון מדריך אתכם על שימוש במדפסת גם כסורק שיסרוק לנו מסמכים חשובים ותמונות ישנות וישמור הכל באיכות טובה במחשב שלנו, לחבר את המדפסת לקו הטלפון ולהשתמש בו גם כפקס לכל דבר על מנת לקבל ולשלוח פקסים.
ישנם תוכנות מעולות העוזרות לנו לערוך תמונות ומסמכים לפני הדפסה (ראה עמוד OFFICE), להגדיר בדיוק איך להשתמש בפחות דיו כדי לחסוך ב"דלק".
מזריקות הדיו הן המדפסות הכי שכיחות בימנו. השתלבות טכנולוגיית הלייזר וההיצע הגדול שישנו בין יצרני הדיו והטונרים, גרמו למדפסות להיות מוצר זול לכל נפש.
אך בשל ההיצע המגוון, רכישת מדפסת עשויה לבלבל. המבחר וריבוי הפרטים הטכניים והעובדה שקשה מאד לקבל נתונים אמיתיים על היכולות של מוצר מסויים, גורמות גם לאנשים מנוסים ליפול לפעמים בבחירה שלהם.
את מירב הדברים הבסיסיים החשובים לגבי המדפסת שנרצה לרכוש, נמצא במפרט הטכני, שלרוב ימצא באתרי היצרנים. נוכל לראותו בדפי המוצרים, בקטגורית INJEKT PRINTERS.
זוהי השיטה הכי טובה לקבלת אינפורמציה זו. כדאי ללמוד את המושגים ולברר לגבי כל אחד מהדגמים לפני שמחליטים איזו מדפסת לרכוש.
לרוב ניתן להבחין במדפסת הזרקת הדיו בשל השימוש האופייני לה. מדפסות יכולות להדפיס טקסטים, עיצובי גרפיקה, תמונות בגווני שחור-לבן ובצבעים, ואיכות ההדפסה נמצאת בטווח של סביר עד טוב.
לעומת זאת, כשמדפיסים הרבה בצבע, מומלץ לחשוב על מדפסת פוטו, היכולה להדפיס תמונות ברמה של דפוס.
דגמים מסוימים של מדפסות פוטו תוכנתו במיוחד להדפיס תמונות, וחלק מהם יכולים לקרוא את כרטיסי הזיכרונות של המצלמות הדיגיטליות ואף להציג את התצלומים על גבי מסך מובנה.
סוגים נוספים של מדפסות הדיו, אלו המדפסות, שמשלבות סורק עם פקס, ומכונת צילומים ואפילו מודם מובנה. הבדלי ההדפסות והנייר רובן של מדפסות הדיו תומכות בגודל הנייר הסטנדרטי (A4), במדבקות, שקופיות וכד'.
למרות זאת, אם אנו מעוניינים בהדפסות על מוצרים לא סטנדרטיים, ישנן מדפסות המאפשרות הדפסה על חולצות, דיסקים (במדיות מיוחדות), הדפס משני הצצדים של הדף שהינו מקצועי יותר ונקרא דופלקס, והדפס boarderless (מתפרס על כל הדף) המאפשר לנו הוצאת פוסטרים ללא שוליים לבנים.
מדפסות כיום באות עם חיבור USB. בסוגים מועטים נכללים גם או רק החיבור המקבילי (פארללי) שהינו איטי וישן, בשביל מעט המחשבים שאין להם חיבור USB.
הכרחי לוודא שהמדפסת שאנו רוכשים באה עם ממשק מתאים, בשביל שלא נצטרך לבזבז עוד כסף בשביל הכבל.
מיכלי הדיו הכי חשוב במדפסות הדיו, זה כמה דיו נקבל. יכולת הקיבול של המיכל היא הקובעת כל כמה זמן נזדקק להחליפם ועלותם תקבע איזה סכום נצטרך להשקיע בטווח הארוך על המדפסת.
כדאי לדעת שהחלק הכי יקר במדפסת זה הדיו. ומדפסת שרכשנו במאתיים שקלים יעלה באופן שוטף יותר יקר רק בשל החלפת דיו כל חודש.
עוד הכרחי לוודא, אם מיכלי הדיו מפוצלים או שלא, זאת אומרת, כשתסיימו צבע מסוים תוכלו להחליפו, או שתחוייבו להחליף גם את הצבעים שבהם לא השתמשתם וכך לאבד דיו.
כמות הצבעים רוב המדפסות מתבססות על שלושה צבעי היסוד והשחור. בסוגי פוטו, משתמשים בשני צבעים נוספים או יותר, בשביל להגיע לכמות גוונים רבה יותר ולשדרג את איכות הצבע.
כאשר אנו נוהגים להדפיס הרבה, רצוי לשקול גם את התכונה הזו. נתונים פיזיים, נפחה ומשקלה של מדפסת זה נתון שמומלץ תמיד לבדוק.
ישנן מדפסות בגדלים שונים. וכמו כן משקלם נתון לשינוי, וגם כמות הרעש שהמדפסת מייצרת. כאשר המחשב נוכח בחדר השינה, כדאי לשקול גם על פי נתונים אלו, שיתנו לנו יותר שעות שינה ופחות כאב ראש.
מגש הנייר מדפסות רגילות מיוצרות עם מגש אחד שנפחו 100 דפים ולפעמים פחות. אך יש מדפסות שמיוצרות עם כמה מגשים ואפשרויות שונות ובנפח של כמאתים דפים ויותר.
ברוב המקרים, מגש הפלט הינו קטן באופן משמעותי.
תיעוד ותמיכה בעברית המדפסות החדשות מלוות בתוכנה דוברת עברית, אשר מקלה על הרבה האנשים. אך חוברת הסברה בעברית חשובה בהרבה וצריך לוודא עם המדפסת שרכשתם מגיעה חוברת כזו.
מחירים ועלויות השימוש את מחירם של מדפסות הדיו אפשר לחלק בצורה גסה ל- 3 קטגוריות: 1. הדיו שלהם בדרך כלל קטן ויקר. 2. מעל 1200 שקלים - בטווח זה נמצא את סוגי הפוטו המקצועים יותר, שתומכות בהדפסות אקזוטיות (למשל על דיסקים), מדפסות אלחוטיות, ניידות, ומיני מוצרים נוספים שוודאי תוותרו עליהם.
אך כפי שציינו, מחירי הדיו חשובים לא פחות ממחירי מדפסות. ערכת מיכלים שעולה בדרך כלל 150 עד 600 שקלים תשמש להדפסת 100 עד 500 דפים.
מחיר הדפסת עמוד יחיד מתחילה בכ-20 אג' להדפסת דף טקסט בדגם חסכוני, ותגיע למספר שקלים להדפיס דף צבע או תצלום בדגם פחות חסכוני.
לפעמים קונים במקום המיכל המקורי, מיכל ממוחזר או תואם. מיכלים אלו זולים בחצי מחיר, הכרחי לבדוק שאיכות הדיו סבירה וששימושה לא יפגע באחריות יצרן.
בגלל שגודל המיכל לא נותן אינדיקציה למספר ההדפסות שלו, בידקו כמה דפים אפשרי להדפיס איתו.
הכי פשוט זה להגיע לנתוני היצרן במפרט הטכני, אך המלצתנו היא להתייחס למידע זה בחשדנות, מפני שהינם מושגים בתנאים של מעבדה שאין לכם בבית.
השפעה על האיכות יש כל מיני פרמטרים המשמשים לציון היכולות של מדפסות דיו מסויימות. המושגים השכיחים בתחום: רזולוציה, כמות הצבעים, טיב הפוטו.
רזולוציה וטיב הדפסה רזולוצית ההדפסה, מתבטאת ביחידות הקרויות (נקודות על אינץ), והיא מפרטת לנו מהי כמות הנקודות המחברות את התמונה או המידע המודפס.
לדוגמא, רמת הדפסה של 600 DPI מסבירה לנו שבאינטש של תצלום קיימות 600 נקודות. כאשר הרזולוציה המאוזנת שונה מהאנכית, יעלו שני המספרים ככה ש- 1200 DPI זה בעצם 2400 נקודות בשביל אינטש.
מבחינה תיאורטית, רזולוציה גבוהה מעידה על יותר טיב הדפסה. מבחינה מעשית, זה לא נכון, מכיוון שההבדלים בטכנולוגיות המגוונות יוצרים איכויות שונות לחלוטין מאותן הרזולוציות.
במדפסות חדשות ישנם שני תחומים שונים לגמרי של טיב ההדפסה ורזולוציות: בטקסטים והדפסות בשחור-לבן הרזולוציות נמוכות מ-600 DPI.
צבעים ותמונות בהדפסת צבעים, בגרפיקה ותצלומים דיגיטליים, ישנו קשר רופף בין רזולוציה לאיכות. בהדפסת כזאת לכל המדפסות אפשרות לרזולוציות גבוהות, אך הטיב נבדק על פי דיוק הצבעים, והיכולת לייצר צילום שאינו רק חד אלא גם נראה ריאליסטי.
רמת ההצלחה בייצור תצלום "פוטו-ריאליסטי", הנראה מציאותי, מושפעת מגורמים כגון אלגוריתם ההדפסה, טיב השילוב בין הדיו לסוג הנייר וגם מטכנולוגיית ההדפסה המסויימת המיושמת במדפסת, המתבססת על התאמות שונות של צבע ורזולוציה.
יצרניות המדפסות הגדולות מקפידות לשבח את מוצריהם, ולהבליט את השידרוגים הייחודיים שהושמו בטכנולוגיית ההדפסות שלהם.
עם יצרנים שונים, ההישגיות הטכנולוגית היא בהקטנת נפח טיפות הצבעים. אצל יצרנים שונים זה שידרוג אלגוריתם ההדפסה, או שיטות ייחודיות לשידרוג ותיקון הצילום המודפס.
הצורך הממוצע אינו זקוק במיוחד למידע זה. טיב ההדפסה של מדפסת זו או אחרת הוא משהו שאי אפשר לנבא על סמך נתונים יבשים שנמצאים במפרט הטכני או בפרסומת של המשווק.
השיטה היחידה לדעת איזו מדפסת מדפיסה טוב יותר תצלום כזה או אחר, זה לסמוך על השוואה שאינה תלויה ו/או על ביקורת מוצר.
יתרה מכך: יכולתה של מדפסת להוציא פלט טוב בסוג הדפסה מסויים, לא יכול להעיד על יכולותיה בסגנון אחר של הדפסה. יכול להיות שדגם ספציפי ידפיס צילום חד ומרהיב עין אך יהיה גרוע בהדפסת מסמך.
יצרנים מסויימים גם נותנים משמעות שונה למונח "DRAFT" (טיוטה). משום כך, הכרחי להגדיר מהו השימוש אשר נעשה במדפסת.
קשרים בין מצב הדפסה לביצועה ישנם כאלה שרוצים את ההדפסה הטובה ביותר שמתאפשרת, והזמן שלוקח להדפיסה פחות משמעותי להם.
וישנם שרוצים את ההדפסות באופן מיידי ומהיר עד כדי התפשרות על טיב ההדפסה. בדיוק בשל כך מוגדרות בכל מדפסת כמה מצבי תכונות אפשריים, שהבדלם העיקרי זה היחס בין הזמן לטיב הפלט.
טיב ההדפסה הגבוה ביותר לה המדפסת המסויימת מגיעה, תבזבז הכי הרבה זמן וגם לא תחסוך בדיו. השילוב הכי טוב בין הזמן לאיכות, מציע מצב הדפסה הרגיל (NORMAL).
הדפסה הכי מהירה תתקבל במצב טיוטה (המכונה דראפט). ההדפסה הכי איכותית, תיקרא איכות גבוהה או שם דומה.
המצבים האחרים שניתקל בהם הם המצבים החסכוניים, שם ישנו דגש על שימוש מינימלי בדיו ומצב שקט שגורע מהטיב ו/או הזמן לטובת הפעולה השקטה.
הבנת הביצועים הביצועים של כל הסוגים, נבדקים לפי כמות הדפים שהן מדפיסות בדקה. בחלקן, נתון זה נותן חישוב כמעט מדויק של משך ההדפסה, מפני שהזמן עד תחילת ההדפסה הינו מהיר.
ברוב הזמן יצרני המדפסות מבליטים את הביצועים של המוצרים שלהם במסמך ובהדפסת גרפיקה וצילומים. לצערנו, גם נתונים אלו מתגלים לרוב כחסרי ערך מעשי.
הכרחי להדגיש שנתונים על ביצועי מדפסות מסויימות לא תמיד משמשים להשוואה אמיתית ביניהן.
ראשית, בגלל שביצועי המדפסת - כפי שהוסבר קודם לכן עומדים לפעמים ביחס הפוך לטיב ההדפסה. אם דגם ספציפי הינו מהיר מדגם אחר, יכול להיות שזה בשל הדפסה פחות טובה.
בנוסף לכך, יצרניות המדפסות נוהגות לתת דיווח על זמן ההדפסה במצב טיוטה, בזמן שאנחנו נתעניין לרוב דווקא במצב הדפסה רגיל או איכותי.
לסיכום, קודם כל יש להחליט על הצרכים שלנו. ולאחר מכן ננסה לצמצם את בחירתנו לשניים או שלושה דגמים, העונים על יכולתנו הכלכלית ורצוננו.
ולבסוף, ננסה לערוך השוואה בין היכולות שלהן (גם בטיב וגם בביצוע) במצבי ההדפסה הרלוונטיים.
אין באפשרותנו גישה ישירה למדפסת,תסתמכו על כתבות השוואתיות. 200 עד 400 שקלים - לדגמים הבסיסיים, שרובם קטנים, איטיים עם תכונות מועטות.
בשל עלותם, הם הכי אופנתיים, אפילו כשהם לא ממש אמינים ולא כל כך כלכליים.400עד 700 שקלים - זה הטווח שבו נמצאים רוב הדגמים המשתלמים ביותר מבחינת המחיר ותכונותיהם.
חסכוניות, נוחות ומהירות, ולרוב מסוגלות להדפיס צילומים ברמה טובה.
700 עד 1200 שקלים - בטווח זה ניתן למצוא דגמים גדולים עם אמינות יתרה ומהירויות הדפסה של 15דף בדקה בדיו צבעוני ו-20 דף בדקה בצבע שחור. לפעמים נכללות תוספות כגון חריץ לכרטיסי זיכרון, כרטיסי רשת פנימיים, יכולה פוטו, מגשים נוחים, מבחר הדפסות מגוון ועוד.
תגיות: תיקון מחשב נייד | תיקון מחשבים ניידים | טכנאי מחשבים ברמת גן | מעבדת מחשבים ברמת גן | טכנאי מחשבים תל אביב
מעבדת מחשבים בתל אביב שולחת טכנאי מחשבים עד בית הלקוח. טכנאי מחשבים ברמת גן פעיל גם בערים גבעתיים, תל אביב יפו נייד 052-3994242
במקרה של תקלת לוח אם יבוצע במעבדת מחשבים עם משלוח חינם בשירות מהיר מהיום להיום. החלפת מסכים וצירים שבורים, תיקון קונקטור חשמל, מטענים וסוללות מקוריים, ניקוי מאוורר, החלפת דיסק קשיח, שדרוגי זיכרון, תוכנה ועוד
טכנאי מחשבים מגיע עד בית הלקוח בשירות מיוחד של בדיקת מחשב חינם ואוסף את המחשב למעבדת מחשבים ואחרי כמה שעות תנתן תשובה על מהות התקלה והצעת מחיר! נייד 0523994242